MeĐjugorjei látnokok

A medjugorjei látnokok

Vicka Ivankovic (1964. szeptember 3.)

17 éves volt, amikor a Szűzanya először megjelent neki. Meðugorjéban él, 2 gyermeke született, ő a látnokok közül a legidősebb. Rend-szeresen fogadja a zarándokokat és beszél Mária üzeneteiről.  Öröme és készséges természete mindig nagy hatással van a zarándokokra. A látnokok közül ő az, aki legszívesebben tesz tanúságot, erővel és egyszerűen beszél a Szent Szűz szeretetéről. Szívesen imádkozik a betegekért kézrátétellel. Ő maga is nagyon beteg volt, de Mária csodálatos módon meggyógyította.

 

Ivan Dragicevic (1965. május 25.)

16 éves volt az első jelenéskor. Inkább visszahúzódó, magányos természetű, a délelőttöket mégis a zarándokok fogadásának szenteli. A zarándokoknak az imádság és megtérés fontosságáról tesz tanúságot. Arra hívja fel a figyelmet, hogy ne szavakkal, hanem szívvel imádkozzunk. Ő annak a fiatalokból álló imacsoportnak a vezetője, amelyik hétfő és péntek esténként jön össze Meðugorje hegyein 1982 óta. A Szűzanya üzeneteket ad neki e közösség vezetéséhez. A látnokok közül Ivan elsősorban a családokra, nevelésre, fiatalokra vonatkozó üzenetek átadásáért felelős. 1994 októberében megnősült, felesége, Laureen, Bostonból (USA) való. Két kislánya született.

 

Marija Pavlovic (1965. április 1.)

16 éves volt az első jelenéskor. Szemlélődő alkat, mély béke és szeretet árad belőle, ami lehetővé teszi a hozzá közel állóknak, hogy erő-teljesen érezzék a Szűz gyengédségét, jelenlétét. Végtelenül nagylelkű, határozottságról és bátorságról tett tanúbizonyságot akkor, amikor beteg testvérének donorként átadta egyik veséjét. Ő teszi közzé minden hónap 25-én az egész világ számára az üzeneteket. 1993 szeptemberében férjhez ment Paolo Lunettihez, Olaszországban lakik. Három fiúk született. Arra szólítja a zarándokokat, hogy térjenek meg és tartsák meg a heti kétnapi böjtöt, amikor csak vizet és kenyeret vesznek magukhoz. Ha ez egészségügyi okok miatt nem lehetséges, akkor ezeken a napokon mondjanak le valami kedves dologról.

 

Jakov Colo (1971. március 6.)

Mindössze 10 éves volt az első jelenések időpontjában. Szereti a popzenét és falubeli barátainak társaságát. Neki nem kell tanúságot tennie a zarándokok előtt, ezért nagyon független tőlük. Ő az, aki a leginkább mosolygásra késztette a Szűzanyát. 1994 húsvétján megnősült. Két lánya és egy fia született. A Szűzanya évente egyszer, december 25-én jelenik meg neki. A fiatalokat az intenzív imádságra hívja, és azt kéri tőlük, hogy az imádság legyen az első és legfontosabb az életükben. A Meðugorjéba érkező zarándoktól azt kéri, hogy járjanak lelkigyakorlatokra, rendszeresen vegyenek részt a szentmisén, legyenek engedelmes gyermekei Istennek. A Szűzanya kérésére sokat imádkozik a zarándokokért és a betegekért.

 

Mirjana Dragicevic (1965. március 18.)

16 éves volt az első jelenéskor. Ő az egyedüli látnok, aki városban is élt, Szarajevóban, emiatt mentalitása kissé különbözik a többiekétől. Egyetemi tanulmányokat végzett. 1989. szeptemberében ment férjhez. Két lánya született. Szarajevóban él családjával, de gyakran látogat Meðugorjéba. 1982 karácsonya óta tudja a tíz titkot, azóta nem látja minden nap a Szűzanyát. Mária minden hónap második napján eljön hozzá, hosszan imádkozik vele a hitetlenekért.

 

Ivanka Ivankovic (1966. június 21.)

15 éves volt az első jelenéskor. 1985 májusáig a Szűzanya minden nap megjelent neki. Évi jelenései június 25.-én, a jelenések évfordulóján vannak. 1986-ban férjhez ment és három gyermeke, két fia és lánya született. 1985 májusában megkapta a tízedik titkot, azóta csupán évente egy alkalommal, június 25-én látja a Szűzanyát. Rendes családi életet szeretne élni, távol a zarándokok tekintetétől. Alázatos, nagyon jószívű, végtelen egyszerűségével és szeretetével mindig meglepi közeli ismerőseit.

 

Jozo Zovko atya

Jozo Zovko atya 1941 március 19-én született Uzariciben. Tagja lesz a hercegovinai ferences tartománynak. Teológiai tanulmányait Szarajevóban és Ljubljanában végezte. 1967-ben szentelik pappá. A látomások kezdetén a falu ferences plébánosa volt. Kezdettől fogva hisz a jelenésekben, meggyőződése miatt a kommunista rezsim alatt börtönbe is került. A Szűzanya egy jelenésének köszönhetően Meðugorje legbuzgóbb védelmezője lett. A jelenések legtevékenyebb tanúságtevője, naponta százával fogadja a zarándokokat plébániáján Siroki Brijegben. Karizmatikus egyéniség.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.